tisdag 13 augusti 2013

Japanska robotar - UFO Warrior Dai ApolonJag har släktingar i Japan. Det är spännande tycker jag. Och det var väldigt spännande som barn när de kom på besök. Så klart hade dom med sig presenter. Jag minns också fullpackade postpaket till jularna. Garanterade leksaker man aldrig tidigare sett eller kunnat få tag på hemma i Sverige.

Jag tror att de här färgglada, tunga roboten samt skeppet, båda i metall, var bland de första jag fick. Efter åratal av lek saknas röda axelskydd, galler för munnen samt en gul knytnäve. Knytnävarna går att skjuta iväg, likaså propellrarna. Ben och mage har tyvärr blivit utsatta för svart tuschpenna (kanske går att åtgärda). Skeppet saknar framhjul och en robot. Fantastiska bilder, för mig i alla fall, på roboten med förpackning finns på collectiondx.

Då hade jag inga referenser som helst till vad det var för något. Men idag efter lite sökande på nätet finner jag det. Så klart är ursprunget en japansk tecknad serie från 70-talet, UFO Warrior Dai Apolon (UFO戦士ダイアポロン). Har inte sett så mycket än men läser att serien "melds the unlikely combination of UFO's, giant robots, and (American) Football".

Både serie och robot började produceras 1976. Roboten, och jag tror även skeppet, är tillverkade av Bullmark i Japan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar